Fysik

Fryse energi

19. november 2015 af terham (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle sammen.

Jeg har brug for hjælp med denne opgave. Jeg ved det har noget med Q = m*c*( t2 - t1 ) at gøre.

Vedhæftet fil: asdasd.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2015 af mathon


Svar #2
19. november 2015 af terham (Slettet)

1.1 

Q=m*c*(\Delta t)=

600000*2,84*(-2,3-3)+600000*1,59*(-2,3-(-25))=12624600kJ

stemmer det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2015 af Heptan

Man må vel antage at varmefylderne har enheden kJ/(kg ºC).

#2

1.1 

Q=m*c*(\Delta t)=

600000*2,84*(-2,3-3)+600000*1,59*({\color{Red} -25-(-2,3)})

 Oven i det, skal du så lægge følgende til (fra faseovergangen af fiskene):

600000 * 205

Husk desuden enheder!


Svar #4
19. november 2015 af terham (Slettet)

Q=m*c*(\Delta t)

600000*2,84*(-2,3-3)+600000*1,59*(-25-(-2,3))+600000*205=

92313000 J

det var bedre?


Svar #5
20. november 2015 af terham (Slettet)

1.1

Q = m * c * ( Delta t)

600000 * 2,84 * (-2,3 - 3) + 600000 * 1,59 * (-25 - (-2,3)) + 600000*205 = 92313000 J

1.2

Fryser = 9231300 J

Kompresser = 9231300 / 4  =23078250 J

Virkningsgrad = 23078250 - ( 23078250 * 0,8 ) = 4615650 J

El-Leverandør = 9231300 + 23078250 + 4615650 = 36925200 J

Stemmer det som jeg har gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2015 af Heptan

Nej, ... det ser ud til at du beregner virkningsgraden, men i opgaven står der jo den er 0,8? Jeg ville ikke sætte de der lighedstegn, i stedet ville jeg fx skrive "fryseren fjerner varmen..." osv.

600000 * 2,84 * (-2,3 - 3) + 600000 * 1,59 * (-25 - (-2,3))600000*205

Du mangler desuden enheder i mellemregningerne.


Skriv et svar til: Fryse energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.