Kemi

beregn stofmængde i syre-base-titrering

20. november 2015 af 321bj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen.

Jeg sidder med en opgave, jeg ikke lige kan se, hvordan jeg skal løse. (opkgaven er vedhæftet i dokumentet)

Jeg ved godt, jeg skal have fat i nogle af mine formler til beregning af stofmængden, men jeg ved ikke helt hvilke størrelser, jeg skal gøre det ud fra, så jeg tror vidst, jeg har brug for noget forklaring.

Jeg håber en af jer, kan forklare mig det.

Med hensyn til b'eren kender jeg godt svaret, men hvordan kommer man frem til det. Er det bare ud fra reaktionen, eller skal man (hvilket jeg selv mener) vise en beregning af pH ved ækvivalenspunktet?

Jeg håber I kan hjælpe mig

Vedhæftet fil: Opg 126.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2015 af mathon

a)
           Hvor mange mol indeholder 16,1 mL 0,100 M NaOH?

b)
                      HCl\, _{\textit{(aq)}}\; +\; N\! aOH\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; N\! aCl\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}

       stofmængdeforhold:        HCl:NaOH\, ?

c)
       mol-ligning:
                                 V_{syre}\cdot \mathbf{\color{Red} c_{syre}}=V_{base}\cdot c_{base}


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. november 2015 af LubDub (Slettet)

c)

i ækvivalenspunktet

                                         nsyre = nbase

hvorfor

                                         Vsyrecsyre = Vbase • cbase  

        


Svar #3
21. november 2015 af 321bj (Slettet)

tak for hjælpen 


Skriv et svar til: beregn stofmængde i syre-base-titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.