Kemi

Syre & Base

24. november 2015 af Netcity (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan beregner jeg hydronolysegraden generelt? Altså dens formel.

F.eks. vil jeg gerne finde hydronolysegraden til 0,035 M CH3COOH


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2015 af mathon

         \alpha =-\frac{1}{2}\left (\frac{K_s}{c_s} \right )+\sqrt{\frac{1}{4}\cdot \left ( \frac{K_s}{c_s} \right ) ^2+\left ( \frac{K_s}{c_s} \right )}        K_s=10^{-pK_s}


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2015 af mathon

0,035 M CH3COOH       K_s=10^{-4,76}        \frac{K_s}{c_s}=\frac{10^{-4,76}}{0{,}035}=4{,}9651\cdot 10^{-4}

\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \alpha =-\frac{1}{2}\cdot \left(4{,}9651\cdot 10^{-4} \right )+\sqrt{\frac{1}{4}\cdot \left (4{,}9651\cdot 10^{-4} \right ) ^2+\left (4{,}9651\cdot 10^{-4} \right )}=0{,}022=2{,}2\%


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2015 af mathon

med en pålidelig pH-måling:
                                                   \alpha =\frac{10^{-pH}}{c_s}


Skriv et svar til: Syre & Base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.