Kemi
ph forståelse
27. november 2015 af
onewingedweeman (Slettet)
-
Niveau: Universitet/Videregående
0.1 M benzoesyre med en ka=6.5*10^-5 skal jeg finde ph til
ph i resultaterne er givet ved ph=2.6
men hvordan er de kommet frem til det ?
Skriv et svar til: ph forståelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

![\frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{(0,1\; M)-\left [ H_3O^+ \right ]}=6{,}5\cdot 10^{-5}\; M\; \; \; \; \; \; \left [ H_3O^+ \right ]>0](https://media.studieportalen.dk/images/equations/D5sTYr9qpvcdiGyaP4DiKw==.gif)
![\left [ H_3O^+ \right ]=0{,}002509\; M](https://media.studieportalen.dk/images/equations/Q8qzlcjZx7geCGc3vgJOiw==.gif)
![pH=-\log\left (\left [ H_3O^+ \right ]/M \right )=-\log\left (0{,}002509 \right )=2{,}6](https://media.studieportalen.dk/images/equations/pkOHKx7CjTzcvK_4PgOY5A==.gif)