Matematik

Bestem minimum

30. november 2015 af Sarahjegersmuk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej har brug hjælp til en sidste opgave

Håber der nogen der vil bruge tid

Vedhæftet fil: MAMAMAMAMAMA.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2015 af StoreNord

Start med at differentiere h, som er en kvotientfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2015 af SådanDa

Løs h'(x)=0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2015 af StoreNord

f' af en brøk er :     

\frac{ t\ae lleren \; differentieret * n\ae vneren - t\ae lleren * n\ae vneren \; differentieret }{n\ae vneren^{2}}

f' er altså en også en brøk. Den kan være 0 når tælleren er nul. Brug diskriminant-metoden til at finde tællerens rødder.

Check om nævneren har samme rødder; så skal du nemlig forkorte.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2015 af StoreNord

(Forøvrigt er rødderne:      -2\pm \sqrt5, men den mindste falder vist udenfor intervallet)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2015 af mathon

fortegn f{\, }'(x)\! \! :                     +             0             -
                              -3___________-2+√(5)_________2
monotoni f(x)\! \! :           voksende                aftagende


                                      f(-3)<f(2)
hvorfor
                     f_{min}=f(-3)=-\frac{1}{10}

                              


Skriv et svar til: Bestem minimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.