Kemi

beregning af pH

02. december 2015 af David2014 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for lidt hjælp her :)

Beregn pH og [H3O+] i følgende opløsninger:
a) 0,010 M saltsyre
b) 0,030 M eddikesyre
c) 0,010 M natriumhydroxid


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2015 af mathon

a)
          pH=-\log(c_s)

b)
          pH=\tfrac{1}{2}(pK_s-\log(c_s))

c)
          pH=7+\tfrac{1}{2}(pK_s+\log(c_b))


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2015 af mathon

        \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2015 af LubDub (Slettet)

for at finde ud af hvilken formel du skal benytte dig af, så skal du kende pKs eller pKb (eller vide hvorvidt syren eller basen er svag, middelstærk eller stærk)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2015 af mathon

korrektion:
                     
c)
          pH=14+\log\left ( c_b \right )


Skriv et svar til: beregning af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.