Kemi

Beregn hydrolysegraden

02. december 2015 af David2014 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder lidt fast ved denne opgave.. vil være taknemlig for lidt hjælp

Beregn hydrolysegraden α for 0,1 M vandig opløsning af en syre, hvis styrkeeksponenten er hhv.:
a) pKs = 0 (stærk syre)
b) pKs = 2 (middelstærk syre)
c) pKs = 7 (svag syre)
d) pKs = 12 (meget svag syre)
e) pKs = 14 (yderst svag syre)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2015 af mathon

             \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=10^{-pK_s}\; \; \; \; \; 0<\left [ H_3O^+ \right ]<c_s

             \alpha =\frac{\left [ H_3O^+ \right ]}{c_s}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2015 af mathon

eller
              \alpha =-\frac{1}{2}\left (\frac{K_s}{c_s} \right )+\sqrt{\frac{1}{4}\left (\frac{K_s}{c_s} \right )^2+\left (\frac{K_s}{c_s} \right )}


Skriv et svar til: Beregn hydrolysegraden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.