Matematik

Har brug for hjælp

02. december 2015 af Karlse - Niveau: 9. klasse

For y og x er der følgende sammenhæng: y = 2x + 3 

- Hvad er værdien for y, når x = 5? 

- b. Hvad er værdien for x når y = 7? 

Kan en af jer være sød, og forklare mig hvordan man finder frem til svaret. :)


Svar #1
02. december 2015 af Karlse

Jeg ved at det er en linær funktion, altså Y= 2x+3 = ax+b 


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. december 2015 af SådanDa

Først hvad er værdien y når x=5, her sætter du bare x=5 ind: y=2*5+3 og regner det.

Hvad er værdien for x når y=7, her sætter du y=7 ind 7=2x+3 og løser ligningen! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2015 af 123434 (Slettet)

a)

y=2x+3

x=5

Indsætter 5 på x's plads

y=2*5+3=13

Når x er 5, så er y 13

b)

y=2x+3

y=7

Indsætter 7 på y's plads

7=2x+3

7-3=2x+3-3

4=2x

4/2=2x/2

x=2

Når y er 7, så er x 2

Håber det hjalp


Svar #4
02. december 2015 af Karlse

Dvs at den første giver Y= 2*5+3= 13 = y=13

Og den anden 7=2x+3=  -2x= -4=

Dermed er X=2 


Svar #5
02. december 2015 af Karlse

Tak skal i have :)


Skriv et svar til: Har brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.