Matematik

Taylorpolynomium for funktioner med to variable

03. december 2015 af gluck123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Følgende opgave ønskes der hjælp til: 

Jeg forstår at jeg skal differentierer både en og to gange med hensyn til både t og u.Men se facit her under mellemregning af 2.sidste. Hvad gøres der helt præcis der? Se:

Og hvis der står (0,1) hvad er 0 og hvad er 1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2015 af Therk

Din funktion tager argumenterne (t,u). Udviklingspunktet (0,1) betyder at du skal udvikle om t = 0 og u = 1.

Den mixed-afledede i 4. ligning (2. sidste) er på samme måde

\frac{\partial^2 }{\partial t\,\partial u} = \frac{\partial }{\partial t} \left( \frac{\partial }{\partial u} f(t,u)\right )

Forstået på følgende måde: Først differentier funktionen mht. u, og dernæst differentier dét resultat mht. t. Det er altså ligning 2 som du har differentieret mht. til t i 2. sidste ligning.


Skriv et svar til: Taylorpolynomium for funktioner med to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.