Kemi

Bestemmelse af sukkerindhold.

07. december 2015 af Mayna (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har lavet forsøget "Bestemmelse af sukkerindhold..", hvor jeg har titreret med KMnO4. 

Følgende reaktioner finder sted - som jeg så har afstemt: 

C12H22O11 + H2O --> C6H12O6 (glucose) + C6H12O6 (fructose) 

5OH- + RCHO + 2Cu2+ --> RCOO- + Cu2O + 3H2O 

2H+ + Cu2O + 2Fe3+ --> 2Cu2+ + 2Fe2+ + H2O 

8H+ + 5Fe2+ + MnO4- --> 5Fe3+ + Mn2+ + 4H2O 

Jeg skal ud for koefficienterne på de fire reaktionsskemaer bestemme forholdet mellem stofmængden af permanganat og stofmængden af sukker - hvordan i alverden gør jeg det? 

Dernæst skal jeg ud fra stofmængden af den tilsatte permanganat bestemme stofmængden af sukker?

Bestem indeholdet af sukker i prøven g/100mL?

HVORDAN SKAL JEG LAVE DETTE? HÅBER DER ER NOGLE DER KAN HJÆLPE TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2015 af mathon

           C_2H_{22}O{11}:Mn{O_4}^-=1{,}25:1


Svar #2
07. december 2015 af Mayna (Slettet)

hvordan kom du frem til det?


Svar #3
07. december 2015 af Mayna (Slettet)

Stofmængden må så vel være

n(MnO4)=n(C12H22O11)*1,25?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2015 af mathon

                         n(C12H22O11) = n(KMnO4)•1,25


Svar #5
07. december 2015 af Mayna (Slettet)

Argh, okay. Men hvordan er du kommet frem til at at forholdet er 1,25:1?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2015 af mathon

…ved at følge C12H22O11 hele vejen til MnO4- og forkortning til sidst.


Skriv et svar til: Bestemmelse af sukkerindhold.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.