Matematik

Renters rente

07. december 2015 af kjaeger123 (Slettet) - Niveau: 10. klasse



Det skal jeg bruge hjælp til at udregne, med hvordan man gør i formlen


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2015 af mathon

            K_n=K_0\cdot 1{,}023^n

             \frac{K_n}{K_0}= 1{,}023^n

             1{,}023^n=\frac{K_n}{K_0}

             1{,}023^n=\frac{7207{,}57}{5500}

             \log(1{,}023)\cdot n=\log\left(\frac{7207{,}57}{5500}\right)

             n=\frac{\log\left(\frac{7207{,}57}{5500}\right)}{\log(1{,}023)}


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2015 af mathon

5)
         I_n=I_0 \cdot 0{,}97^n

         n=\frac{\log\left (\frac{I_n}{I_0} \right )}{\log(0{,}97)}

         n=\frac{\log\left (\frac{1}{2} \right )}{\log(0{,}97)}


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2015 af mathon

6)
      Undersøg for hvilket nmin
       
gælder:

                1350\cdot 0{,}95^n-100\cdot n<100\; \; \; \; n\in\mathbb{N}
                                         1350\cdot 0{,}95^7-100\cdot 7\approx 242{}

                                         1350\cdot 0{,}95^8-100\cdot 8\approx 95


Skriv et svar til: Renters rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.