Kemi

titrerings forståelse

09. december 2015 af onewingedweeman (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg har et spørgsmål om fremgangsmåden til en opgave:

i et bægerglas skal titreres 100 ml 0.5 M HCl med en 0.3 M NaOH opløsning

hvor meget NaOH opløsning er der tilsat når pH er 1.9 ?

svaret er 156 ml, men hvordan kom man frem til det resultat ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2015 af mathon

                 \frac{(0{,}100\; L)\cdot (0{,}5\; \tfrac{mol}{L})-V\cdot (0{,}3\; \tfrac{mol}{L})}{V+(0{,}100\; L)}=10^{-1{,}9}\; \tfrac{mol}{L}

                             V=0{,}155927\; L

                             V=156\; mL


       \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}


Skriv et svar til: titrerings forståelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.