Matematik

Kvartalvis rente

09. december 2015 af MMLL13 - Niveau: C-niveau

Hvordan udregner man fra kvartalvis rente til årlig rente?

Jeg ved at det er på denne måde: rår=(Fkvartal)4-1 , men jeg har brug for et eksempel med tal. Kan I hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2015 af mathon

        

        1+r_{\aa r}=(1+r_{kvart})^4

        r_{\aa r}=(1+r_{kvart})^4-1


Svar #2
09. december 2015 af MMLL13

Hvis jeg har en kvartalvis rente på 1,1% og skal omregne den til årlig rente, hvordan gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2015 af mathon

eks.
               kvartalsprocenten er 1{,}18\%
beregn
               årsprocenten.
 


Svar #4
09. december 2015 af MMLL13

Ja, det er det jeg har brug for hjælp til...


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2015 af mathon

                     r_{\aa r}=(1+0{,}0118)^4-1


Skriv et svar til: Kvartalvis rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.