Kemi
PH beregning
14. december 2015 af
Anibas92 (Slettet)
-
Niveau: Universitet/Videregående
Hej jeg sidder og repetiere tidligere eksamenssæt og er i gang med en PH beregning og er noget jeg ikke helt forstår i løsningen på denne opgave måske der er en der lige kan give mig en pejling?
Jeg har vedhæftet opgaven og svar, det er b) jeg ikke helt forstår.
- Hvor kommer de 10^-9,73 fra?
- Hvordan 3,051 10^-6 (hvis jeg solver får jeg 0,000003 på lommeregner).
-hvor kommer de 5,516 fra?
Jeg er med på at resultatet er de 5,516-14= 8,484.
Håber der er en der lige vil forklare mig det :)
Vedhæftet fil: ph beregning.docx
Skriv et svar til: PH beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

![\frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{(0{,}1\; M)-\left [ H_3O^+ \right ]}=10^{-{1{,25}}}\; M\; \; \; \; \; \; 0<\{H_3O^+\}<0{,}1\; M](https://media.studieportalen.dk/images/equations/TO-g0alGxePpcMR-UKqHfQ==.gif)
![\frac{\left [ OH^- \right ]^2}{(0{,}05\; M)-\left [ OH^- \right ]}=10^{4{,}27-14}\; M\; \; \; \; \; \; 0<\{OH^-\}<0{,}05\; M](https://media.studieportalen.dk/images/equations/iY4eIGZ1dwBzY1ZPIQzcKg==.gif)
![pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )](https://media.studieportalen.dk/images/equations/CRyVnu2_JVchyNBgK6uJtw==.gif)