Kemi

Ph beregning almekemi

15. december 2015 af maria1901 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Heeej jeg mangler at besvare de her spm til min opgave og har virkeligt svært ved det.. Er der evt. Nogen dee kan beregne dem så jeg kan fange metoden til næste gang :)

Tak på forhånd
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2015 af mathon

Ved 25°C

    Inden påbegyndt titrering:
    pKb = 10,25 indikerer svag base:

                       pOH=\tfrac{1}{2}\cdot (pK_b-\log(c_b))=\tfrac{1}{2}\cdot (10{,}25-\log(0{,}10))=5{,}6

                       pH=14-pOH=14-5{,}6=8{,}4                               


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2015 af mathon

Efter tilført 5 mL 0,20 M HCl:
       reaktionen er 1 : 1

                   n(HCOO^-)=\underset{0{,}002\; mol}{\underbrace{\left ( 0{,}020\; L \right )\cdot (0{,}10\; \tfrac{mol}{L})}}-(0{,}005\; L)\cdot \left ( 0{,}20\; \tfrac{mol}{L} \right )=0{,}001\; mol

                   n(HCOOH)=n(HCl)_{tilsat}=(0{,}005\; L)\cdot \left ( 0{,}20\; \tfrac{mol}{L} \right )=0{,}001\; mol

   pufferligningen
   giver:
                                  \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! pH=14-pK_b+\log\left ( \frac{n(COO^-)}{n(HCOOH)} \right )=pK_s+\log\left ( \frac{0{,}001}{0{,}001} \right )=pK_s=3{,}75


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2015 af mathon

Da 5 mL 0,20 M HCl har reageret med den halve titrandstofmængde
er ækvivalenspunktet 10 mL 0,20 M HCl.

Blandingsvoluminet er (20 + 10) mL indeholdende 0,002 mol HCOOH med pKs 3.75, hvilket indikerer
middelstærk syre.
Den formelle methansyrekoncentration
er
           c_s=\frac{0{,}008\; mol}{0{,}030\; L}=0{,}267\; M

                   pH=-\log\left ( \frac{-10^{-3,75}+\sqrt{10^{-7,5}+4\cdot 10^{-3,75}\cdot 0{,}267}}{2} \right )=2{,}17

         


Skriv et svar til: Ph beregning almekemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.