Matematik

Jeg kan simpelthen ikke få det til at passe - integration

20. december 2015 af katr1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen, der trinvist kan forklare mig følgende vedhæftede billede? Jeg er blandt andet i tvivl om, hvor k1 kommer fra. Hvis nogen kan forklare det trinvis ved enten differentiation eller substitution, så bliver jeg meget glad :-)


Svar #1
20. december 2015 af katr1997 (Slettet)

Billedet er vedhæftet her :-)

Vedhæftet fil:hjææælp.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2015 af peter lind


Svar #3
20. december 2015 af katr1997 (Slettet)

Jeg kan bare ikke få det til at give mening, hvis jeg bruger f.eks. substitution. Hvordan ville du gøre? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. december 2015 af peter lind

Der bruges partiel integraton på det sidste led under integraltegnet k1 = c+2


Svar #5
21. december 2015 af katr1997 (Slettet)

Hvilke former for integration ville du bruge på de andre led? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. december 2015 af SådanDa

Ved liniariteten af integralet fås:

\int x-k\cdot x\cdot(1-x)^c\ \textup{d}x=\int x\ \textup{d}x-\int k\cdot x\cdot(1-x)^c\ \textup{d}x og så kan du bare bruge partiel integrtion på det sidste integral.


Svar #7
21. december 2015 af katr1997 (Slettet)

Tusind tak for det! Hvad betyder lineiaritet nærmere bestemt? Jeg synes ikke, vi har arbejdet med det før:-)

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. december 2015 af peter lind

Det har du med garanti. Linearitet betyder, at der er tale om en lineær afbildning. Her er der tale om en lineær afbildning af funktioner på funktioner. Der gælder nemlig ∫a*f(x)+b*g(x)dx  = a*∫f(x)dx+b∫g(x)dx


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. december 2015 af SådanDa

Min stavning er helt i skoven, linearitet er selvfølgelig med e. Desuden er det en god forklaring i #8. :)

Skriv et svar til: Jeg kan simpelthen ikke få det til at passe - integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.