Matematik

Spørgsmål vedr. e^(iπ) = 1

27. december 2015 af Stats - Niveau: A-niveau

e = 1

Hvis man tager ln på begge sider får man

i·π = 0

Hvilket passer fint med e0 = 1

Jeg legede videre med regnestykket og gangede med i / i og fik

- (π/i) = 0

Dette valgte jeg at indsætte i ex

e-(π/i) = 1

1 / (eπ/i) = 1

1 / [(e1/i)π]= 1

Tager roden 1/π på begge sider og får:

1 / e1/i = 1

Ganger over

1 = e1/i = e-i

Som jeg ved, så burde -i give -√-1, men i dette tilfælde, da er -i = 0....

Har jeg lavet nogen fejl, eller er det fordi man ikke må "lege" på denne måde :-) (man vil sandsynligvis få samme resultat, hvis det havde være π jeg havde lagt vægt på..)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. december 2015 af Therk

e^{i\pi }= -1


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. december 2015 af AskTheAfghan

e = -1, så i = log(-1)/π.


Svar #3
27. december 2015 af Stats

Ahh.. Ok. -.-

Tak :-)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Spørgsmål vedr. e^(iπ) = 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.