Matematik

Retningsfelter/Direction fields og Eulers metode

03. januar 2016 af guli92 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Denne opgave forstår jeg simpelthen ikke :( Hvad er det jeg skal i den? (se vedlagt billede)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2016 af Soeffi

Linje-elementerne skal have hældningen 0 for x = 0 og y = 1.

Vedhæftet fil:1652346.png

Svar #2
03. januar 2016 af guli92 (Slettet)

Hvad vil det sige ift. denne opgave?

at y' =0 når x=0 og y=1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2016 af Soeffi

#2 Hvad vil det sige, at y' =0 når x=0 ?

Dvs. at linje-elementerne skal være vandrette på y-aksen.


Svar #4
03. januar 2016 af guli92 (Slettet)

Så i denne nye opgave må svaret være: boks 1 i spalte 1, da vi har et positiv fortegn for y' og at når y' = 0 når x=0 så ligger linje-elementerne på y-aksen, hvor de er vandrette.. 

Er det rigtigt eller er jeg forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2016 af Soeffi

#4 Så i denne nye opgave må svaret være: boks 1 i spalte 1, da vi har et positiv fortegn for y' og at når y' = 0 når x=0 så ligger linje-elementerne på y-aksen, hvor de er vandrette.. 

Er det rigtigt eller er jeg forkert på den?

Vedhæftet fil:1652347.png

Svar #6
03. januar 2016 af guli92 (Slettet)

Jeg forstår godt dine forklaringer md pilene, men hvordan kan man vide, at x=0 og y=1 i dette med retningsfelter er det fordi, at y' = 0 eller har det ikke noget at gøre med Eulers metode?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. januar 2016 af Soeffi

#6

Du bruger nul-reglen: y' = a·b = 0 hvis a = 0 eller b = 0.


Svar #8
03. januar 2016 af guli92 (Slettet)

Nå okay så er jeg med jamen tusind tak for hjælpen!!!


Skriv et svar til: Retningsfelter/Direction fields og Eulers metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.