Matematik

Ligning - brug for hjælp!

05. januar 2016 af hej908 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen :) 

Jeg har brug for hjælp med denne 2. gradsligning:

\frac{1}{x} - \frac{1}{1-x} = 2

Det skulle være en 2. gradslining, selvom den ikke har den normale form.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2016 af SådanDa

Find en fællesnævner og sæt dem på fælles brøkstreg, så er du næsten tilbage på den "almindelige" form :)


Svar #2
05. januar 2016 af hej908 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt... Skal jeg gange med x i begge nævnerer? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2016 af SådanDa

\frac{1}{x}-\frac{1}{1-x}=\frac{1(1-x)}{x(1-x)}-\frac{1x}{(1-x)x}=\frac{1-x-x}{x-x^2}=\frac{1-2x}{x-x^2}, så den bruges i stedet:

\frac{1-2x}{x-x^2}=2 \Leftrightarrow 1-2x=2(x-x^2)\Leftrightarrow 1-2x=2x-2x^2, og så rykkes  det hele på samme side. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2016 af mathon

Multilplcer med
                             x(1-x)=x-x^2

                             1-x-x=2(x-x^2)

                             1-2x=2x-2x^2

                             2x^2 -4x+1=0

                                  


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2016 af mette48 (Slettet)

1/x  -- 1/(1--x) = 2              ganger alle led med x(1-x) og forkorter

x(1-x)*1/x  -- x(1-x)*1/(1--x) = x(1-x)*2

(1-x) - x =(2x-2x2)              1-2x=2x-2x2

2x2-4x+1=0


Skriv et svar til: Ligning - brug for hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.