Kemi

Beregn forhold mellem to væsker

05. januar 2016 af Anibas92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder igen igen og hænger over en "beregn forholdet mellem to vækser" opgave jeg går i så i dem hver gang er der mund nogen der kan give mig en "to do" / fremgangsmåde til dem? jeg sýnes ikke rigtig min formel-samling hjælper mig.

Jeg sidder med en del opgave der lyder sådan;

Efter tilsætning af fast stof Na2CO3 til en pool er PH hævet til 7,3.

Beregn forholdet mellem [HCO3-] og [CO3 2-] i denne pool efter tilsætning af fast Na2CO3.

Jeg har i de forrige opgaver beregnet PH af en vandig opl. 0,00500 M Na2CO3 og en vandig opl 0,00500 M NaHSO4.

Jeg er kommet til;

Der er ligevægt mellem  HCO3-, CO3 2- og H+ 

Ka = 10^-10,33

Hvad gør jeg så? på fothånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2016 af mathon

Benyt pufferligningen
                                          pH=pK_s+\log\left ( \frac{[C{O_3}^{2-}]}{[HC{O_3}^-]} \right )

                                          \frac{[HC{O_3}^-]}{[C{O_3}^{2-}]}=10^{\, pK_s-pH}

                                          \frac{[HC{O_3}^-]}{[C{O_3}^{2-}]}=10^{\, 10{,}33-7{,}3}=1071{,}52


Svar #2
06. januar 2016 af Anibas92 (Slettet)

Det giver menning mange tak, jeg var bare alt for fokuseret på at beregne koncentrationerne ud.  


Skriv et svar til: Beregn forhold mellem to væsker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.