Kemi

Let kemi - carboxylsyre - elektronegativtet

06. januar 2016 af lokpæø (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, hvilken syre er stærkest dichlor-ethansyre eller chlor-ethansyre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2016 af mathon

 dichlor-ethansyre  pK= 1,25

 chlor-ethansyre pKs = 2,86


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2016 af mathon

Ethansyres pKs = 4,76.
Ved indførelse af elektronegative substituenter (halogener) vil syrestyrken forøges, idet disse substituenter vil fremkalde en forskydning af elektronerne bort fra carboxylgruppen og derved lette fraspaltningen af hydronen.


Skriv et svar til: Let kemi - carboxylsyre - elektronegativtet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.