Kemi

Beregning af ekstinkstionskoefficient

07. januar 2016 af 282726 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har en opgave hvor der af en 1mg/100 ml opløsning i en standardcelle absorberes 86,37% af indkommende lys og hvor jeg så skal beregne e. Stoffet har en molarmasse på 91 g/mol

Jeg har tænkt på måder at gøre det på, men jeg får to forskellige resultater og er ikke sikker på om de er rigtige

Hvis jeg bruger formlen e= Abs/(konc * l)   l = 1 cm      så siger jeg;   ((100-86.37)/100)/0.01 g/l * 1 cm) = 13,63 l/ g*cm

Hvis jeg bruger den anden ligning som lyder log10 (I0/I) = e*c*l så får jeg  log(100/86.37) = e*0.01 g/L * 1 cm = 6,4 l/g*cm

Håber nogen kan hjælpe mig med at gennemskue hvordan den skal løses!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2016 af mathon

          \ln\left ( \frac{I_o}{0{,}1363\cdot I_o} \right )=\xi \cdot (1\; cm)\cdot \left ( 0{,}00011\; M \right )

          \xi =\frac{1{,}9929}{(1\; cm)\cdot 0{,}00011\; M}=18.135{,}4\; cm^{-1}\cdot M^{-1}


Svar #2
07. januar 2016 af 282726 (Slettet)

Kan du forklare hvor tallene kommer fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2016 af mathon

              \frac{1\; mg}{0{,}100\; L}=\frac{10\; mg}{L}=\frac{0{,}010\; g}{L}=\frac{0{,}010\; g}{L}\cdot \frac{1}{91}\; \frac{mol}{g}=0{,}00011\; M


Svar #4
09. januar 2016 af 282726 (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Beregning af ekstinkstionskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.