Matematik

gange parenteserne ud

12. januar 2016 af Fridlev1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælpe til at få genopfriske nogle regneregler.. 
Mange af opgaverne har jeg løst, jeg er bare usikker på om det er rigtigt. 
Hvis der er en der ville være interesseret i at rette det igennem jeg har? vil jeg meget gerne sende det hele. 
Det handler om 18 regnestykker i alt. 

men først og fremmest lidt hjælp: 

gang parenteserne ud. 

(x+y)(a+2y)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2016 af mathon

(x+y)·(a+2y) = x·a  +  x·2y  +  y·a  +  y·2y  = ax + ay + 2xy + 2y2


Svar #2
12. januar 2016 af Fridlev1 (Slettet)

tak :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2016 af PeterValberg

#0 Jeg anbefaler et kik på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
12. januar 2016 af Fridlev1 (Slettet)

#1 kan du også løse disse? 

1.     (3a+2b) (3a-2b)
2.     - (a+x) (x+y) 
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2016 af PeterValberg

#4 Denne portal er et sted, hvor du kan få hjælp til dit matematik,
     det er ikke en portal, hvor du kan få lavet dine lektier.

Se nogle af de videoer (især video nr. 4), jeg har givet dig et link til i #3,
bagefter kan du sikkert løse de opgaver selv.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
12. januar 2016 af Fridlev1 (Slettet)

#3 

Tak, det hun regner ud kan jeg sagtens huske :-) 
- Har været der inde og kigger, det er nogle enkelte regneregler jeg ikke kan huske. 


Svar #7
12. januar 2016 af Fridlev1 (Slettet)

Jeg har heller ikke brug for at få lavet mine lektier, jeg har brug for hjælp til mine lektier. 
Jeg har siddet med regnestykkerne i nogle dage nu, kan da også skrive mine foreslag her ind hvis det gør det anderledes. 

- Har søgt på diverse sider, og set hendes vidioer igennem og der er stadig nogle ting hun ikke gennem går. 
 


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. januar 2016 af PeterValberg

To parenteser multipliceres med hinanden ved at multiplicere hvert af leddene i den
ene parentes med hvert af leddene fra den anden parentes.

(3a+2b) (3a-2b) = 3a·3a - 3a·2b + 2b·3a - 2b·2b = 9a2 - 6ab + 6ab - 4b2 = 9a2 - 4b2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. januar 2016 af mathon

1.     (3a+2b) (3a-2b) = (3a)2 - (2b)2 = 9a2 - 4b2


2.     - (a+x) (x+y)  =  (-1) · (a+x) · (x+y) = (-1) · ((a+x)·(x+y))  =    (-1) · (a·x + a·y + x·x + x·y)  =
                                  (-1) · (ax+ay+x2+xy)  =  -ax - ay - x- xy

                                                                                                      


Svar #10
12. januar 2016 af Fridlev1 (Slettet)

#8 #9 tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. januar 2016 af mette48 (Slettet)

Nu er det vist på tide at du selv prøver at gange 2 parenteser med hinanden.

Hvis du gør det her, kommer vi gerne med komentarer, hvis det du laver er forkert.

#9 er et fint eksembel på levering af en færdigregnet opgave, som du vist ikke ønskede


Svar #12
12. januar 2016 af Fridlev1 (Slettet)

igen så har jeg lavet alle mine opgaver, og de 3 jeg havde problemer med har jeg fået hjælp til her inde. 


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. januar 2016 af mathon

#11

"Jeg har siddet med regnestykkerne i nogle dage nu,…" (18 stk.)

"Jeg har heller ikke brug for at få lavet mine lektier" men 

#1 kan du også løse disse? 

1.     (3a+2b) (3a-2b)
2.     - (a+x) (x+y)        (for jeg kan ikke (min tilføjelse))


#9 er et fint eksempel på levering af en færdigregnet opgave, "som jeg havde stort behov for at få indblik i".

       GODT NYTÅR!  mette48


Skriv et svar til: gange parenteserne ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.