Kemi

40 mL af en opløsning på 0,20M natriumhydroxid fortyndes med vand, så koncentrationen bliver 0,020M. Hvor meget fylder opløsningen?

16. januar 2016 af SofieJensen090298 (Slettet) - Niveau: C-niveau

40 mL af en opløsning på 0,20M natriumhydroxid fortyndes med vand, så koncentrationen bliver 0,020M. Hvor meget fylder opløsningen? 

Tak på forhånd <3


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2016 af Soeffi

#0

Du har formlen c = n/V, hvor c er koncentrationen af NaOH, n er antal mol NaOH og V er opløsningens rumfang. Formlen kan omskrives til: n = c·V. Da antal mol NaOH (dvs. n) ikke ændrer sig under fortyndingen har man at:

n = cfør·Vfør = cefter ·Vefter => Vefter = (cfør/cefter)·Vfør = (0,2M/0,02M)·40mL = 400mL


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2016 af mathon

Fortyndingsfaktor: 10

   Opløsningen fylder altså 10 gange så meget.

   Fortyndingsvolumen = 10 · (40 mL) = 400 mL.
                                 


Svar #3
16. januar 2016 af SofieJensen090298 (Slettet)

Nåååååååååååååår, Tusind tak, kan også se at jeg fandt lidt om det i min bog! Mange tak ! 

Og forsat god weekend 


Skriv et svar til: 40 mL af en opløsning på 0,20M natriumhydroxid fortyndes med vand, så koncentrationen bliver 0,020M. Hvor meget fylder opløsningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.