Kemi

beregn masseprocenten for NaCl i saltvand.

18. januar 2016 af nillewedel (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har brug for hjælp til spørgsmål 2.

1) beregn antal gram NaCl pr. liter saltvand ud fra stofmængden af chorid ioner i 1 liter.

(vi har lavet forsøg hvor vi har 0,271 mol chloridioner pr. liter vand.) 

M=n x m    0,271mol x 58,44g/mol = 15,84 g pr. L

nu kommer mit problem

2) beregn masseprocenten for NaCl i saltvand (havvandets massefylde sættes til 1,0g/mL)

hvordan er det jeg regner det ud ?????


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. januar 2016 af mathon

massen af opløst stof pr. liter:  
                                                    15{,}84\; g

massen af 1 L opløsning  
                                                   1000\; g

masseprocent:
                                             p_{masse\%}=\frac{15{,}84\; g}{1000\; g}\cdot 100\%\approx 1{,}6\%
                                                      
                                                      


Svar #2
18. januar 2016 af nillewedel (Slettet)

mange tak. mens jeg ventede har jeg siddet og nørklet, og kan se jeg er kommet frem til det rigtige 

så mange tak dejligt at få hjælp ;0)


Skriv et svar til: beregn masseprocenten for NaCl i saltvand.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.