Matematik

Tangentligning (Matematik HJÆLP!)

18. januar 2016 af Arameo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har brug for hjælp med følgende matematik spørgsmål :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2016 af Stats

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2016 af Therk

Ligesom i det en-dimensionelle tilfælde du lærte i gymnasiet kan tangentligningen udvides til flere dimensioner med de partielt afledede. Lad (x0,y0) være dit punkt, hvortil du ønsker at finde tangentplanen. Da er planen givet ved

T(x,y) = f(x_0,y_0) + f_x(x_0,y_0)(x-x_0) + f_y(x_0,y_0)(y-y_0),

med notationen

f_z(x,y) = \frac{\partial }{\partial z}f(x,y)

for z = \{x,y\}.

Intuitivt: Find hældningen for funktionen i hver retning og læg dem sammen. Tilføj funktionsværdien i punktet som normalt for skæring.

Det "svære" i denne opgave er altså at finde de partielt afledede.


Skriv et svar til: Tangentligning (Matematik HJÆLP!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.