Matematik

Funktion

20. januar 2016 af Karina1998 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. En der lige har lyst til at hjælpe mig i en fart?

En funktion f er bestemt ved

f(x)=3^3-3x^2-x+1

a) Bestem funktionens nulpunkter

b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (2,f(2))

Hvad gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2016 af peter lind

a) Det er let at se der er et 0 punkt  for x=1- Find f(x)/(x-1) og løs den herved fremkomne 2. grads ligning

b) Ligningen for tangenten til grafen for f(x) i punktet (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.