Kemi

Idealgasligningen + Redox reaktioner der starter neutralt

28. januar 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: C-niveau

En tønde har højden h=1.1 meter og en diameter på 0.4 meter

Tønden indeholder atmosfærisk luft og forsjeles inden den bliver opvarmet

Tønden kan KUN udvide sig i breden 

Hvis tønden opvarmes fra stuetempratur (20) til 100 grader celcius hvor stor bliver diameteren så? 

1. Starter neutralt: S2O3-2 + Br2 --> S8 + Br- + SO42-

2. Starter neutralt: H2SeO3 + SO2 --> Se + HSO4-

3. Starter neutralt: As4+Cl2 --> H3AsO4 + Cl-


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2016 af mathon

Tønden formodes at være cylinderformet.

Da ingen sluttrykoplysning foreligger,
formodes det, at tønden udvides, så trykket inde og ude er ens.
hvoraf:
                     \frac{p\cdot V_2}{T_2}=\frac{p\cdot V_1}{T_1}

                     \frac{V_2}{V_1}=\frac{T_2}{T_1}

                     \frac{\tfrac {\pi }{4}\cdot h\cdot {d_2}^2}{\frac{\pi }{4}\cdot h\cdot {d_1}^2}=\frac{T_2}{T_1}

                      \frac{d_2}{d_1}=\sqrt{\frac{T_2}{T_2}}

                      d_2=\sqrt{\frac{T_2}{T_2}}\cdot d_1


Svar #2
28. januar 2016 af Anonyminized (Slettet)

Så det vil sige at den ikke ændres hvis det passer at man siger T2 = 100 så 100/100*0.4 = 0.4 ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2016 af mathon

Ny diameter:

                     d_2=\sqrt{\frac{T_2}{T_2}}\cdot d_1=\sqrt{\frac{273{,}15+100}{273{,}15+20}}\cdot (0{,}4\; m)=1{,}12823\cdot (0{,4\; m})=0{,}45\; m


Svar #4
28. januar 2016 af Anonyminized (Slettet)

Når ja mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2016 af mathon

1.

          S dismuteres/disproportioneres:

               7\, S_2{O_3}^{2- }\;+\; 4\, Br_2\;+\; 3\, H_2O\; \rightarrow \; S_8\; +\; 8\, Br^-\; +\; 6\, S{O_4}^{2-}\; +\; 6\, H^+


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2016 af mathon

2.
               H_2Se{O_3}\;+\; 2\, SO_2\;+\; H_2O\; \rightarrow \; Se\; +\; 2\, HS{O_4}^-\; +\; 2\, H^+


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2016 af mathon

3.
              As_4\;+\; 10\, Cl_2\;+\; 16\, H_2O\; \rightarrow \; 4\, H_3As{O_4}\; +\; 20\, Cl^-\; +\; 20\, H^+


Skriv et svar til: Idealgasligningen + Redox reaktioner der starter neutralt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.