Matematik

Løs ligning samt forklaring

01. februar 2016 af Triiina (Slettet) - Niveau: C-niveau
4x2-10=18

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2016 af StoreNord

Læg 10 til på begge sider.

Dividèr med 4 på begge sider.

Tag kvadratroden på begge sider.


Svar #2
01. februar 2016 af Triiina (Slettet)

Kan du vise det : )


Svar #3
01. februar 2016 af Triiina (Slettet)

2 tallet er opløftet

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2016 af Eksperimentalfysikeren

Om det sidste trin:

a2 = b2 ⇔( a=b ∨ a=-b)

Når man uddrager kvadratroden på begge sider af lighedstegnet, får man kun løsningen a=b.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2016 af StoreNord

4x2-10=18       <=>      4x2 + 0 = 28        <=> x2 = 7         x=\pm \sqrt{7}=\pm 2,646 ...  


Svar #6
04. februar 2016 af Triiina (Slettet)

givet funktionen f(x) = 312* x^ 0,95

a) find funktionsværdien svarende til x=14

b) løs ligningen f(x)=600

c) hvor mange % ændrer f(x) sig med når x vokser med 9%?

d) hvor mange % har x ændret sig med når det oplyses at f(x) er faldet med 14%?

nogen der kan svarene til B og D ?


Skriv et svar til: Løs ligning samt forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.