Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte med log

02. februar 2016 af Anne0909 (Slettet) - Niveau: B-niveau

HEEEJ :)

Jeg står lidt i en kattepine da jeg har en opgave hvor jeg har to ligninger med 2 ubekendte hvor der er log i. 

Ligningerne lyder 

3log(x) - 2log(y) = 6

-log(x) + 5log(y) = 1

Håber i kan hjælpe! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2016 af PeterValberg

Brug lige store koefficienters metode :-)

Forlæng den nederste ligning med 3 (alle led)
og læg de to ligninger sammen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2016 af Stats

3·log(x) - 2·log(y) = 6
-1·log(x) + 5·log(y) = 1

Substituer v = log(x) og w = log(y) og løs den som et almindeligt ligningssystem.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte med log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.