Matematik

Tangent til cirkel uden hjælpemidler

04. februar 2016 af iamanonymous (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har oploaded et billede af opgaven. Jeg har lavet den første del af opgave a, men mangler den sidste samt opg. b. Jeg er forvirret fordi cirklen normalt har ligningen: (x-a)^2+(y-b)^2=r^2, men her er der intet a eller b. 
I må meget gerne hjælpe! :-)

Vedhæftet fil: Ikke-navngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
04. februar 2016 af iamanonymous (Slettet)

Nogle der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2016 af StoreNord

Din cirkel hedder                       (x2-0)+(y2-0)=52                 Den har centrum i (0,0)  og radius 5

a)  Indsæt punktet i cirklens ligning:          32+42=9+16=25

b)  Centrum er i (0,0).            En radius fra (0,0) til (3,4) har en bestemt hældning ar. Tangenten står vinkelret  på radius, og har hældningen -1/ar

Tangentens ligning:                            y = f(x_0) + f'(x_0)\cdot (x-x_0)


Skriv et svar til: Tangent til cirkel uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.