Matematik

Finde sidelængden på kuben.

07. februar 2016 af JackCool (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Har et spørgsmål der lyder



Hvordan finder jeg sidelængden? Er ikke interresret i bare et svar, vil gerne vide hvordan man gør så jeg kan skrive det ned i mine noter. Håber der er en der kan hjælpe og skære det ud i pap for mig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2016 af andersenxD (Slettet)

Alle siderne er lige lange på en kube. Så skal du tænke over hvordan man finder volumen af en kasse.

Det er V=a*b*c. Her er a, b og c så det samme, så V = l^3

Så kan du isolere sidelængden


Svar #2
07. februar 2016 af JackCool (Slettet)

Står V'et for sidelængde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2016 af andersenxD (Slettet)

V=volumen

l=sidelængde


Svar #4
07. februar 2016 af JackCool (Slettet)

Volume er 12167 m^3 i dette tilfælde ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. februar 2016 af 656

Jo kubens volumen er 12167 m^3

Som andersenxD skriver er V=l^3 da der er tale om en kube, derfor skal du bare sætte 12167 ind på V´s plads og efterfølgende isolere l som i en ligning. 

12167=l^3

Hint: for at få l til at stå alene skal du tage den 3. rod på begge sider af lighedstegnet


Svar #6
07. februar 2016 af JackCool (Slettet)

Så jeg skal finde det tal som ganget med sig selv giver 12167? Hvordan skal jeg regne det ud? Har ikke haft matematik i 4 år, og dette var svært nok da jeg afsluttede skolen. Jeg forstår ikke alle de fagudtryk, jeg sidder bare og notere dem og deres betydning når jeg støder på dem.


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. februar 2016 af mette48 (Slettet)

hvis s er sidelængden, er rumfanget s*s*s = s3

du skal altså finde det tal. der ganget med sig selv 3 gange giver 12167

Da 203=8000 og 303=54000 på s ligge mellem 20 og 30


Svar #8
07. februar 2016 af JackCool (Slettet)

Og det kan ikke være et komma tal?


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. februar 2016 af mette48 (Slettet)

Neppe. Hvis du ganger et kommatal med sig selv 3 gange får resultatet 3 gange så mange cifre efter kommaet. Nogle af den kan godt være nuller, men sansynligheden er lille.

I det aktuelle tilfælde er der ikke decimaler efter kommaet.


Svar #10
07. februar 2016 af JackCool (Slettet)

Der er ikke en mere præcis måde at udregne det end at gå igennem alle tal? 


Brugbart svar (1)

Svar #11
07. februar 2016 af mette48 (Slettet)

s*s*s=12167

du har allerede fået meget hjælp, så tænd din lommeregner og begynd fra en ende af.

Tallet ligger mellem 20 og 30 og det er et helt tal, hvilket du allerede fik at vide for en time siden.


Svar #12
07. februar 2016 af JackCool (Slettet)

Har fundet ud af at svaret er 23^3. Men der må være en anden løsning end at skulle gætte sig frem mellem tal? Der er slet ikke en anden udregning?


Brugbart svar (1)

Svar #13
07. februar 2016 af mette48 (Slettet)

Ja det er der også.

En moderne lommeregner har en funktion der kan uddrage den 3. rod (og andre rødder)af et tal. Man kan også slødet op i tabel eller formelsamling, hvis man har sådan en.


Svar #14
07. februar 2016 af JackCool (Slettet)

Okay mange tak, så prøver jeg mig lige ad med det.


Skriv et svar til: Finde sidelængden på kuben.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.