Fysik

Mekanisk energi

07. februar 2016 af anonym03 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen :)

Er der nogle kloge hoveder, som har mulighed at hjælpe mig med denne opgave? Det er specielt opg. a og c jeg hentyder til her. 

En cyklist med massen = 78 kg kører med farten 5,2 m/s på en 7,1 m høj bakke. 

a) Hvad er cyklistens potentielle energi i forhold til foden af bakken?

b) Hvad er den samlede mekaniske energi?

c) Hvor hurtigt vil cyklisten køre ved foden af bakken, hvis den mekaniske energi er bevaret, og alt er blevet omdannet til kinetisk energi? 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2016 af mathon

b)
         E_{pot}=m\cdot g\cdot h


Svar #2
07. februar 2016 af anonym03 (Slettet)

#1

Jeg er godt klar over, at den potentielle energi udregnes ved Epot = m * g *h, men jeg bliver forvirret, når der i opgaveformuleringen står "i forhold til foden af bakken"... Så er det vel ikke længere 7,1 m som jeg skal sætte ind som h? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2016 af Mawias (Slettet)

Fra ham til bakkens fod. Altså 7,1m. 


Svar #4
07. februar 2016 af anonym03 (Slettet)

Okay, tusind tak :) 

Er der nogen, som har mulighed for at hjælpe mig med opgave c? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2016 af mathon

          \tfrac{1}{2}\cdot m\cdot {v_0}^2+m\cdot g\cdot h_0=E_{mek}=\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{slut}}^2         divider med \tfrac{1}{2}\cdot m på begge sider

          {v_0}^2+2\cdot g\cdot h_0= {v_{slut}}^2

          v_{slut}=\sqrt{{v_0}^2+2\cdot g\cdot h_0}


Svar #6
07. februar 2016 af anonym03 (Slettet)

#5

Hvordan får du 2? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2016 af mathon

…man dividerer med \tfrac{1}{2} ved at gange med 2.


Skriv et svar til: Mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.