Matematik

Formel for remdrev samt størrelse af den drivnevalse

08. februar 2016 af kuntz15 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Studieportalen

Jeg sidder her med en beregning, som jeg ikke kan få til at passe til det den skal bruges til.

Skal have beregnet størrelsen af min drivne valse, udfra at den skal kunne trække 1800 m/min eller 30m/s (ståls slibehastighed).
Den drivnevalse skal side på en motor aksel som er 24 mm i diameter, hvor motoren kører med 2860 rpm.

Har foreløblig følgende beregninger, med kan ikke se om de skulle være rigtige.
24mm/1000 = 0,024m
0,024*pi = 0,075m
2860/0,075 = 38.133,33 m/min
38.133,33/1800 = 21,18 (udveksling mellem motor aksel og den drivne valse?)
0,075*21,18 = 1,635 m
1,635/pi = 0,52 m
0,52*1000 = 520,43 mm

Kan det passe at min drivne valse skal være de 520,43 mm i diameter eller er jeg helt galt på den ?

Dernæst skal de 1800m/min overføres til den drevne valse, kan det her være smart at man lavede en gearing med udvekslingen ved formelen  i=d2/d1 ? (Som anvist i det vedhæftede billede) eller ville det være spild?
For synes at 520 mm rundt hjul lyder rimeligt stort.

Vedhæftet fil: Remdrev.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2016 af Therk

Du bør nok lige benævne hvad du regner ud i hver linje. Det gør det væsentligt nemmere at hjælpe.


Svar #2
08. februar 2016 af kuntz15 (Slettet)

Har foreløblig følgende beregninger, med kan ikke se om de skulle være rigtige.
24mm/1000 = 0,024m (diameter)
0,024*pi = 0,075m (omkreds)
2860/0,075 = 38.133,33 m/min (hvor mange m/min akselen kører)
38.133,33/1800 = 21,18 (udveksling mellem motor aksel og den drivne valse?)
0,075*21,18 = 1,635 m (omkreds)
1,635/pi = 0,52 m (diameter)
0,52*1000 = 520,43 mm (diameter)


Skriv et svar til: Formel for remdrev samt størrelse af den drivnevalse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.