Fysik

Hjælp til udledning af en formel

09. februar 2016 af Julie201r (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er lige midt i min fysik rapport og der står rapporten skal indeholde en udledning af 3 formler: 

F.eks. den første som er : Delta E= Ls* m,

men hvad er en udledning? Vil det sige jeg skal forklare den således: 

At E er energien, Ls= smeltevarmen for det martierialet og m er massen


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2016 af hesch (Slettet)

#0:  Kig en gang på enhederne:  Du vil, hvis du kigger efter, se at Ls har enheden [ J/kg ], massen har enheden [ kg ].

Så hvis du ganger  Ls * m  får du enheden ud i [ J/kg ] * [ kg ] = [ J ], og det er enheden for energi.

Der er såmænd ikke meget "udledning" i det.  Det er bare sådan størrelserne er indrettet.

Vejlængde = hastighed * tid   fordi  [ m/s ] * [ s ] = [ m ].


Svar #2
09. februar 2016 af Julie201r (Slettet)

#1: Vil det sige, at når man går ind og redegører for enhederne, så er det en udledning? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2016 af hesch (Slettet)

Ja, for med de nævnte enheder, er de tilhørende talværdier jo tilrettet således, at resultatet i princippet skal komme til at passe.

Der er undtagelser fra dette princip, ved at der i formlen optræder en kontant som fx  ½ , der ikke behøver at have nogen enhed, men ikke i dette tilfælde.

Jeg vil ikke sige, at det er en "udledning", snarere en konsekvens af de givne enheder.


Svar #4
09. februar 2016 af Julie201r (Slettet)

Okay, mange tak for hjælpen! 


Svar #5
09. februar 2016 af Julie201r (Slettet)

Kan du evt. lige hjælpe mig med et sidste spørgsmål?

Hvordan isolerer man Li denne formel: 

Ls*mis+ mis * cvand * Δt1= mvand * Cvand*Δt2


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2016 af hesch (Slettet)

Ls*mis+ mis * cvand * Δt1= mvand * Cvand*Δt2

1)  Subtrahèr dette på begge sider.

2)  Dividèr med dette på begge sider.


Skriv et svar til: Hjælp til udledning af en formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.