Matematik

i tvivl om resultatet

15. februar 2016 af Triiina (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ud fra et forsøg kunne procentdelen af hørplanter, der visnede som følge af

svampeangreb, beskrives ved hjælp af modellen

f (x) = 100-182,2 × e-0,0756x, x 8 .

hvor x angiver antal dage efter plantningen, og f (x) angiver procent ramte planter.

a) Hvor stor en procentdel af planterne var visnet efter 50 dage ifølge modellen?

f(50) = 100*182,2*e^-0,0756*50= 844667.36

Er det rigtigt ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2016 af SuneChr

Du har skrevet gange i stedet for minus i udregningen for  f (50) . Derfor får du det meget store og forkerte tal.


Svar #2
16. februar 2016 af Triiina (Slettet)

selvom at jeg regner minus, får jeg et stort og forkert tal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2016 af SådanDa

f(50)=100-182,2·e-0,0756·50≈95,84


Skriv et svar til: i tvivl om resultatet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.