Kemi

Opgave med idealgasligning, har jeg forstået det rigtigt?

16. februar 2016 af peepz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg vil høre om der er en herinde, der kan fortælle mig om jeg har forstået det med idealgasligningen rigtigt, samt om jeg har fået det rigtige resultat i min opgave. Jeg har vedhæftet opgaveløsningen som et word-dokument herunder. På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Idealgasligning opgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2016 af SofieReese (Slettet)

Hej 

Har lige rettet lidt i det.. Du må lige kigge på det :)


Svar #2
16. februar 2016 af peepz (Slettet)

Hej Sofie, og tak for svaret! Når du afstemmer den sådan, skal der så ikke også afstemmes med 2 på venstre side? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2016 af SofieReese (Slettet)

Nå jo. Det glemte jeg lige at skrive ;)

Og jeg vil tro, din idealgasligning var rigtig nok - vi har bare lært den med bar i stedet for pascal, så du kan bare rette det tilbage igen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2016 af mathon

                  2\, NaN_3\, _{\textit{(s)}}\; \rightarrow \; 2\, Na\, _{\textit{(l)}}\; +\; 3\, N_2\, _{\textit{(g)}}         
 

          p_{N_2}=\frac{\left (2{,}3073\; mol \right )\cdot (8{,}314\; \tfrac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K})\cdot ((273+400)K)}{0{,}060\; m^3}=215168\; Pa=215{,}168\; kPa


Svar #5
16. februar 2016 af peepz (Slettet)

Ok super, jeg takker for svarene! :)


Skriv et svar til: Opgave med idealgasligning, har jeg forstået det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.