Matematik

uden hjælpemidler

18. februar 2016 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

I det vedhæftet ligger opgaverne. Jeg vil gerne undersøge om jeg har regnet rigtigt.

1) -2b^2

2) t = -1

3) 3,75

4) f'(1)=4,67

5) y=3,25x-9

6) (x^2+1)^6/6 + k

Vedhæftet fil: opgaver.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2016 af Soeffi

1) - 3) passer med nedenstående. 4) svarer til 4 og 5 på nedenstående. 5) svarer til 5 og 7 på nedenstående. 6) svarer til 8 nedenfor. Angående 6) : Geogebra reducerede ikke udtrykket, så jeg måtte løse den i TNSpire.


Svar #2
18. februar 2016 af Ellapigen (Slettet)

f'(1) skal være differentieret..

og jeg er ikke helt med på opgave 5, hvad du har skrevet der :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2016 af Soeffi

#2.

4) er rigtig.

I 5) får jeg tangenten: y = 2,25 x - 0,5.

Vedhæftet fil:Untitled.png

Svar #4
18. februar 2016 af Ellapigen (Slettet)

funktionen hedder dy/dx= (x^3+1)=y

med punktet (2,4)

(2^3 + 1)/4 = 9/4 ?


Svar #5
18. februar 2016 af Ellapigen (Slettet)

nu forstår jeg :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2016 af Soeffi

Fik I også de her opgaver til terminsprøve?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2016 af Soeffi

#3. Angående opgave 5):

Tangentens ligning er y = a·x + b, hvor a = hældningen i punktet (x,y) = (2,4) = (dy/dx)x=2, y=4 = (23 + 1)/4 = 9/4. Man har derefter y = (9/4)·x + b, hvor b kan findes ved at indsætte (x,y) = (2,4) i ligningen: y = 4 = (9/4)·2 + b  => b = 4 - 9·2/4 = -2/4 = -0,5. Dermed har tangenten ligningen:  y = 2,25·x - 0,5.


Skriv et svar til: uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.