Matematik

matematik opgaver uden hjælpemidler

18. februar 2016 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

nogle der kan hjælpe. Jeg har facit og opgaven er vedhæftet i arket.

1) 2b^2

2) x = 4 y = 3.

3) f ' (2) = 61

4) - handler det om vektorer i rummet? har vi nemlig ikke gennemgået.

5) de er ikke løsninger til hinanden.

6) k = 1,125

Vedhæftet fil: mate opgaver.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2016 af mathon


Svar #2
18. februar 2016 af Ellapigen (Slettet)

hej Mathon kan du se, om det er gjort rigtigt :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2016 af mathon

Opgave 5:
                     Hvis   y=xe^x+3x\; \; \; \; \; \; x\neq 0
                     er       \frac{y}{x}=e^x+3
                     og      xe^x=y-3x
samt 
                    
                       y{\, }'=e^x+xe^x+3=(e^x+3)+xe^x=\frac{y}{x}+y-3x=y+\frac{y}{x}-3x

Følgelig er         
                               f(x)=xe^x+3x
en løsning til
differentialligningen

                               y{\, }'=y+\frac{y}{x}-3x
                               
                           


Svar #4
18. februar 2016 af Ellapigen (Slettet)

Så resten er rigtige?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2016 af mathon

Opgave 4:
                  Er en kvadratkomplettering

                                 x^2-6x+y^2+2y+z^2=6

                                 (x-3)^2-9+(y+1)^2-1+(z-0)^2=6

                                 (x-3)^2+(y+1)^2+(z-0)^2=16

                                 (x-3)^2+(y-(-1))^2+(z-0)^2=4^2    til sammenligning med kugleligningen

                                 (x-a)^2+(y-b)^2+(z-c)^2=r^2


Svar #6
18. februar 2016 af Ellapigen (Slettet)

Men jeg forstår ikke hvordan opgave 5 er en løsning, da højresiden og venstresiden ikke giver det samme

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2016 af mathon

Opgave 1 er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. februar 2016 af mathon

De er netop ens:

                      y{\, }'=\mathbf{\color{Red} e^x+xe^x+3}=(e^x+3)+xe^x=\frac{y}{x}+y-3x=\mathbf{\color{Red} y+\frac{y}{x}-3x}


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. februar 2016 af Soeffi

Angående 4): kvadratkompletteringen skal sættes lig med 0 for at give kuglens ligning. Centrum = (3,-1,0), radius= 4.


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. februar 2016 af Soeffi

#0

Må jeg spørge, hvor opgaverne stammer fra?


Svar #11
19. februar 2016 af Ellapigen (Slettet)

ja min lærer udleverede dette ark til terminsprøven


Skriv et svar til: matematik opgaver uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.