Matematik

x og y

18. februar 2016 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder man x og y i følgende ligning:
 

x^2 * y^3 = 40


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2016 af mathon

Du kan ikke beregne to ubekendte ud fra kun én ligning.


Svar #2
18. februar 2016 af jensenshjælp (Slettet)

fordi?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2016 af mathon

…fordi du tilsyneladende ikke husker din matematiske folkeskolelærdom.

Mere konkret:
                         Vælger du en værdi for x, kan du beregne y.

                         Men disse valg kan foretages på uendeligt mange forskellige måder med tilsvarende antal
                         løsninger.

                         Der skal endnu en ligningsbestemt sammenhæng/begrænsning mellem x og y til,
                         for at du kan bestemme et ganske bestemt par af x og y.
                       


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2016 af kusumasoerensen (Slettet)

Kan du ikke google hvordan man løser en ligning? Mange gode sider tilbyder masser af hjælp til sådan et generelt spørgsmål. Kh


Svar #5
18. februar 2016 af jensenshjælp (Slettet)

Kan man ikke indsætte to tal i Y og X, så man får 40 i facit?

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2016 af Stats

"Google hvordan man løser en ligning"...

Det er som Mathon siger... Til ligningen i #0, da findes der uendeligt mange løsninger.

x2·y3 = 40 ⇔ f(x) = y = (40/x2)1/3       

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2016 af SuneChr

.
SP 1902160302.GIF

Vedhæftet fil:SP 1902160302.GIF

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2016 af SuneChr

Vi må ha' det hele med, og så på z-niveau 40.
SP 1902161512.GIF

Vedhæftet fil:SP 1902161512.GIF

Skriv et svar til: x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.