Kemi

beregning fra pH til [H3O+] og [OH-]

22. februar 2016 af nillewedel (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg sidder fast håber der er en som kan hjælpe

jeg skal finde [H3O+] og [OH-] ud fra en pH-værdi på 1,26 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2016 af mathon

ved 25°C:

                         \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}\; M

                         \left [ OH^- \right ]=10^{ \, pH-14}\; M

                        


Svar #2
22. februar 2016 af nillewedel (Slettet)

ja det ved jeg men hvordan er det jeg skal udregne det 

[H3O+]= 10-1,26= 1,8197 x 10-?

[OH-]= 10-14 / 10-1,26 = 1,897 x 10-13

gør jeg det rigtigt eller ... og hvordan gør jeg h3o færdig


Svar #3
22. februar 2016 af nillewedel (Slettet)

håber på lidt mere hjælp B)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

[H3O+] = 10-1,26 M = 5,50*10-2 M

[OH-] = 10-14/10-1,26 M = 1,82*10-13 M


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2016 af mathon

                        \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-1{,}26}\; M=5{,}5\cdot 10^{-2}\; M

                        \left [ OH^- \right ]=10^{ \, 1{,}26-14}\; M=1{,}82\cdot 10^{-13}\; M


Skriv et svar til: beregning fra pH til [H3O+] og [OH-]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.