Matematik

Forskellen på sandsynlighedsregning og binominalfordeling

25. februar 2016 af AndersNymark (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er forskellen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2016 af SuneChr

Sandsynlighedsregning er det overordnede princip for regnemetoder til behandling af sandsynligheder.
Binomialfordelingen er en af metoderne.


Svar #2
26. februar 2016 af AndersNymark (Slettet)

Hvilke andre metoder er der, eller hvad er de kaldt, så kan jeg selv slå dem op? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2016 af Stats

Sandsynlighedsregning:

Et kvantitativt udfaldsrum Ω kan enten være diskret eller kontinuerligt.

Et eksempel på endeligt og diskret udfaldsrum: Ω = {ω1, ω2,..., ωn}
Et eksempel på et tælleligt og diskret udfaldsrum: Ω = {ω1, ω2, ω3,...}

Et eksempel på et kontinuert udfaldsrum: Ω = [a;b].

Fælles gælder der at P(Ω) = 1

Fordelinger der anvendes i sandsynlighedsregning
Af diskrete fordelinger kan der nævnes:
• Diskret rektangulær fordeling
• Hypergeometrisk fordeling
• Binomialfordelingen
• Poissonfordelingen
• Multinomisk fordeling

Af kontinuerte fordelinger kan der nævnes:
• Kontinuert rektangulær fordeling
• Normalfordelingen
• χ2-fordelingen
• t-fordelingen
• F-fordelingen
• Eksponentialfordelingen
• Gammafordelingen

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Forskellen på sandsynlighedsregning og binominalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.