Matematik

Undersøge om f har ekstrenum i et bestemt punkt

28. februar 2016 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved f(x)=1/2x2-8x+2

Bestem f'(x) og undersøg om f har ekstrenum i x=4

f'(x)=2*1/2*x2-1-8

f'(x)=x-8

For at finde ekstrenum sættes f'(x) lig med 0

x-8=0

x-8+8=0+8

x=8

Nej f har ikke ekstrenum i x=4

Er denne fremgangsmåde acceptabel?

Tusind tak


'

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2016 af SuneChr

Ja, det er den.
Man kan meget kort skrive
f '(4) ≠ 0 ⇒ x = 4 er ikke ekstremum for  f (x)


Skriv et svar til: Undersøge om f har ekstrenum i et bestemt punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.