Matematik

gange parentes ud

29. februar 2016 af laco (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle, jeg har følgende problem som jeg håber nogen kan forklare beregningen af.

gange parentes ud

Ex. -(a+x)(x+y)

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. februar 2016 af 123434 (Slettet)

Du ganger alle ledene i parentesen med hinanden. 

-(a+x)(x+y)=

-(a*x+a*y+x*x+x*y)=

-(ax+ay+x2+xy)=

-ax-ay-x2-xy


Svar #2
29. februar 2016 af laco (Slettet)

Tusind tak, det gav mening :-)

Ved du så om det er samme princip her, eller om der skal en anderledes metode til med sådan et her?

(5-4y+2x)(5+3y)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar 2016 af 123434 (Slettet)

Du kan sagtens benytte metoden i 1#


Svar #4
29. februar 2016 af laco (Slettet)

Men hvordan er det, når der er 3 led i første parentes nu?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. februar 2016 af SådanDa

(a+b+c)(d+e)=ad+ae+bd+be+cd+ce. Du ganger altså hvert enkelt led fra paranteserne med hinanden.


Svar #6
29. februar 2016 af laco (Slettet)

25+15y+20y+12y^2+10x+6xy er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. februar 2016 af LilanKahn (Slettet)

#6

Husk dine fortegn så nej.


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. februar 2016 af SådanDa

25+15y+20y+12y^2+10x+6xy, de røde fortegn er forkerte, du har jo -4y i din opgave. derfefter kan du forkorte udtrykket lidt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. februar 2016 af Eksperimentalfysikeren

Du kan gange parenteser ud i to trin, f.eks:

(a+b+c)(d+e)=(a+b+c)d+(a+b+c)e=ad+ae+bd+be+cd+ce

eller:

(a+b+c)(d+e)=a(d+e)+b(d+e)+c(d+e)=ad+ae+bd+be+cd+ce


Svar #10
29. februar 2016 af laco (Slettet)

25+15y-20y-12y^2+10x+6xy

10x-12y^2-5y+6xy+25

er det korrekt forkortet så?

Og tusind tak :-)


Skriv et svar til: gange parentes ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.