Matematik

Hej er der nogle som kan hjælpe

01. marts 2016 af Zeynoa (Slettet) - Niveau: C-niveau
Er der nogle som kan hjælpe med disse opgaver kan ikke huske og finde ud af
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2016 af 123434 (Slettet)

Du benytter de oplyste punkter til at beregne forskriften

(4,2270) og (14,4820)

(x1,y1)        (x2,y2)

a=(y2-y1)(x2-x1)

a=(4820-2270)/(14-4)=255

b=y1-a*x1

b=2270-255*4=1250

y=255x+1250

x=mængden af stabelgrus i m3 og y=samlede pris i kroner

b)

Betydningen af a!

a betyder, at prisen er 255 kroner pr m3 stabelgrus. 1 m3 stabelgrus koster altså 255 kroner

b=1250, dvs. at kørslen koster 1250 kroner

c)

En anden vognmand koster 300 kroner pr m3 stabelgrus samt 750 kroner i kørsel

Hvor mange m3 stabelgrus skal man købe før, at den første vognmand er billigst

Du opstiller et udtryk for den anden vognmand: y=300x+750

Du opstiller en ulighed, hvor den første vognmand skal være billigere end den anden vognmand

255x+1250<300x+750

255x+1250-1250<300x+750-1250

255x<300x-500

255x-300x<300x-500-300x

-45x<-500

-45x/-45>-500/-45

x>11,11

Hvis man køber mere end 11,11 m3 stabelgrus er den første vognmand billigst


Svar #2
01. marts 2016 af Zeynoa (Slettet)

tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2016 af 656

a)

Oplysningerner i tabellen fortæller at grafen der bestemmer denne sammenhæng er fastlagt punkterne (4,2270) og (14,4820)

a bestemmes:

a=(y2-y1)/(x2-x1)=(4820-2270)/(14-4)=2550/10=255 kr 

b bestemmes:

b=y1-a*x1=2270-(255*4)=1250 kr

b) Hvad fortæller a?

a-værdien 255 fortæller at prisen pr. m3 stabilgrus er 255 kr.

c) Hvor mange m3 stabilgrus skal man købe, før den første er den billigste?

De oplyste oplysninger fortæller at vi har to funktioner

f(x)=255x+1250 og f(x)=300x+750

Ved at skrive de to funktioner lig med hinanden og isolere x kan man finde ud af hvor mange m3 stabilgrus man skal have før at de to priser på grus er ens.

255x+1250=300x+750

1250-750=300x-255x

500=45x

500/45=45x/45

x=11,11

Der skal betale købes over 11,11 mstabilgrus før at det er vognmand 1 der er billigst.


Skriv et svar til: Hej er der nogle som kan hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.