Matematik

er der en som kan hjælpe

03. marts 2016 af Zeynoa (Slettet) - Niveau: C-niveau

En eksponentiel funktion er bestemt ved forskriften:
      y = b * a^x

Grafen går gennem punkterne (2, 349) og (20, 3211).

a) Bestem a og b


Svar #1
03. marts 2016 af Zeynoa (Slettet)

har også lidt problemer med disse opgaver som høre til denne 
 

b) Opstil funktionsforskriften

c) Med hvor mange procent stiger funktionen ved en x-tilvækst på 1?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2016 af PeterValberg

se video nr. 3, 8 og 9 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Brug de vedhæftede formler til opgave a og b. 

Til opgave c: Prøv med dit eget bud først når du har løst opgave a og b  


Svar #4
03. marts 2016 af Zeynoa (Slettet)

jeg ved ikke hvordan jeg skal sætte tallende ind på formlen


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2016 af PeterValberg

Du har de kendte punkter:

(x_1,y_1)=(2,349) og (x_2,y_2)=(20,3211)

"Delta x" i den første formel er det samme som:

\Delta x=x_2-x_1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

"Grafen går gennem punkterne (2, 349) og (20, 3211)"

Du har to punkter, der hver især har en x- og en y-værdi. Det første punkt (2,349) er (x1,y1), og det andet punkt  (20,3211) er (x2,y2). Δx er givet ved x2-x1.  


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. marts 2016 af mathon

                      a=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}=\left ( \frac{3211}{349} \right )^{\frac{1}{20-2}}=1{,}13122

                      b=\frac{y_1}{a^{x_1}}=\frac{349}{1{,}13122^{\, 2}}=272{,}731


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2016 af mathon

Generelt for den procentiske ændring ved en x-tilvækst på 1:

                    \frac{f(x+1)-f(x)}{f(x)}\cdot 100\%=\left (\frac{f(x+1)}{f(x)}-1 \right )\cdot 100\%=\left (a-1 \right )\cdot 100\%

i specifik anvendelse:

                                     \left (a-1 \right )\cdot 100\%=\left (1{,}13122-1 \right )\cdot 100\%


Skriv et svar til: er der en som kan hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.