Matematik
eksponential model
08. marts 2016 af
BoLarsen00 (Slettet)
-
Niveau: C-niveau
Opgaven lyder:
I en bestemt virksomhed er omsætningen siden 2005 vokset med 2,3% om året. I 2005 omsatte virksomheden for 7,2 mio.kr
Opstil en model der beskriver udviklingen i omsætningen.
Tusinde tak på forhånd!!
En anden opgave lyder:
holdbarheden af madvarer afhænger af den temperatur de opbevares ved. Denne sammenhæng kan for en bestemt madvare beskrives ved=
t
H(t) =16,83 * 0,862
Hvor t er temperaturen i (°C) og H(t) er holdbarheden (målt i døgn)
A: Hvad fortæller tallene 16,83 og 0,862?
B: hvor længe kan madvaren holde i køleskabet 5(°C)
I en bestemt virksomhed er omsætningen siden 2005 vokset med 2,3% om året. I 2005 omsatte virksomheden for 7,2 mio.kr
Opstil en model der beskriver udviklingen i omsætningen.
Tusinde tak på forhånd!!
En anden opgave lyder:
holdbarheden af madvarer afhænger af den temperatur de opbevares ved. Denne sammenhæng kan for en bestemt madvare beskrives ved=
t
H(t) =16,83 * 0,862
Hvor t er temperaturen i (°C) og H(t) er holdbarheden (målt i døgn)
A: Hvad fortæller tallene 16,83 og 0,862?
B: hvor længe kan madvaren holde i køleskabet 5(°C)
Svar #1
08. marts 2016 af 123434 (Slettet)
1)
Eksponentiel funktion→fast årlig procentvis stigning
b=7,2
a=1+r/100
r=2,3%
a=1+2,3/100=1,023
f(x)=7,2*1,023x
f(x)=Virksomhedens omsætning i millioner kroner
x=antal år efter 2005
b=7,2. Virksomheden omsatte for 7,2 mio kroner i 2005
a=1,023. Fremskrivningsfaktoren er 1,023 hvilket betyder, at virksomhedens omsætning stiger med 2,3% om året efter 2005
Skriv et svar til: eksponential model
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
