Kemi

kemi opgaver

08. marts 2016 af ramobaro - Niveau: A-niveau

hej er der nogen som vil hjælpe med de vedhæftet opgaver. 

Det er ikke noget som skal afleveres til læren, dog hjælpe opgaver til eksamen. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2016 af Heptan

2. Brug Henderson Hasselbalch ligningen; regn med stofmængder.

pH=pK_a + \log \left ( \frac{n_b}{n_a}\right) =pK_a + \log \left ( \frac{n_{TRIS}-n_{HCl}}{n_{HCl}}\right)

3. Kaliumiodid er et reduktionsmiddel, men testen er negativ, dvs. anionen kan ikke reduceres.

4. Det er en specifik test for et bestemt halid.Halidet bliver oxideret af jern(III) til halogenet, som er violet i toluen og gulbrun i vand. Kan du gennemskue hvilket halid der er tale om?


Svar #2
09. marts 2016 af ramobaro

mange tak !!! :)


Svar #3
09. marts 2016 af ramobaro

hmm er det mon iod?


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. marts 2016 af Heptan

Ja det er så!


Skriv et svar til: kemi opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.