Fysik

Beregn strømstyrke

09. marts 2016 af Matthiesen1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bilen XLI har to motorer. Den ene er en elmotor. Når spændingsfaldet over elmotoren er 230 V, omsætter den energi med effekten 19,9 kW.

a) Beregn strømstyrken gennem elmotoren, når den omsætter energi med effekten 19,9 kW ved spændingsfaldet 230 V.

Under en test accelererede bilen XLI fra 0 km/h til 100 km/h på en strækning med længden 178.

b) Vudér størrelsen af den gennemsnitlige acceleration under denne testkørsel.

Håber virkelig i kan hjælpe med disse to opgaver, er helt lost...


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2016 af hesch (Slettet)

a)   Det nemme svar er jo:  P = U * I    →    I = P / U.

Men det er jo noget vrøvl, for motoren har en virkningsgrad, η = 0,9 ?  ( Et gæt ).
Så bliver  I = P / ( U * η ).

b)  Omregn 100 km/t til m/s.

V = a * t    →    a = v / t     ( Enhed m/s2 ).


Svar #2
09. marts 2016 af Matthiesen1997 (Slettet)

Hvordan sætter jeg tallene ind i formelerne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2016 af hesch (Slettet)

I b)  kan du benytte:  s = ½ * a * t2, hvor s er længden. Du bør vide hvad a og t står for i sammenhængen.

I a) bør du vide hvad P, U, I står for i elektrisk sammenhæng.  Ellers kig i fysikbogen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2016 af hesch (Slettet)

Hov, jeg glemte at skrive i  b) :

Du må vurdere at gennemsnitshastigheden = 100 km/t / 2 = 50 km/t.

Beregn nu tiden for tilbagelægningen af strækningen.  Herefter:  s = ½ * a * t2.

Isolér  a.


Skriv et svar til: Beregn strømstyrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.