Matematik

Har lige brug for hjælp

09. marts 2016 af Karlse - Niveau: 9. klasse

Når a= 3 og b = -2 er 

3a - 2b

Jeg ved at det enten er 5 eller 13


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2016 af 123434 (Slettet)

a-2b

a=3 og b=-2

a-2b=3-2*-2=3+4=7


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2016 af mabi97

Du skal kende til regnehierarkiet.
Man ganger før man trækker fra.
Dvs: (3*3)-(-2*2) = 9+4 = 13

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2016 af 123434 (Slettet)

Når ja

dit udtryk heder 3a-2b

a=3 og b=-2

3*3-(2*-2)=9+4=13


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2016 af Soeffi

#0 Det er en fordel at sætte parenteser omkring værdierne og indføre regnetegn:

a = (3) og b = (-2) => 3·a - 2·b = 3·(3) - 2·(-2) = 9 - (-4) = 9 + 4 = 13

Skriv et svar til: Har lige brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.